športne stave

NBA liga: Nuggetsi so pripravljeni na soočenje z dobro odpočitimi Thunderji

NBA liga: Nuggetsi so pripravljeni na soočenje z dobro odpočitimi Thunderji

Tridnevni odmor Oklahoma City Thunderjev ne bi moral priti ob bolj primernem času.

Imeli so dve težki tekmi v zaporednih nočeh – razburljivo dvakratno zmago proti Utahi v petek zvečer, ki pa ji je sledila bližnja domača izguba proti Sacramentu.

Ekipa Oklahoma Citya je bila zelo utrujena od njihovega poraza proti Kingsom, vendar bi sedaj že morala biti spočita za torkovo večerno soočenje proti Denver Nuggetsom, kar bi lahko povzročilo izenačenje ali pripomoglo Denverju priti v ospredje.

Nuggetsi so zmagali kar štiri zaporedne tekme in vodijo Thunderje z tremi tekmami v diviziji. Denver je zmagal prvi dve tekmi v sezoni, še ena zmaga v torek pa bi vsekakor bila potrebna za konec njihove sezone.

Kar morajo Nuggetsi storiti v torek je to, da upočasnijo napad Oklahoma Citya. Thunderji igrajo hitro in v povprečju dosežejo 116 točk na tekmo.

”Najbolj smo uspešni, ko imamo priložnost igrati hitro,” je povedal Paul George po 119-116 izgubi proti Kingsom. ”To je naša prednost.”

Kljub njihovemu visokemu točkovnemu povprečju, pa se je Thunder moral zelo boriti v dveh tekmah proti Denverju to sezono. Nuggetsi so vsakokrat držali Thunderje do 98 točk, prvič 24. novembra v Oklahoma Cityu.

Oklahoma Cityu ni uspelo doseči vsaj 100 točk od zadnje izgube proti Denverju 14. decembra. Je pa ob koncu tedna dosegel veliko večji uspeh, saj je (Thunder) dosegel kar 148 točk v eno-točkovni zmagi proti Jazzu.

Nuggetsi se lahko ponašajo z eno izmed najboljših rezultatov pri točkah obrambe v ligi – 106.8 točkami na tekmo.  Prav tako imajo enega izmed najboljših obrambnih igralcev – Gary Harrisa, ki se je vrnil po All-Star odmoru, po tem ko je zamudil sedem tekem zaradi poškodbe.

Harris, ki ni igral v prvih dveh tekmah med ekipama, bi lahko stvari za branilca Thunderjev Russell Westbrooka otežil. V zadnjih treh tekmah ima slednji 128 točk.

Nuggetsi so to sezono zelo dobro zapolnili prazna mesta v ekipi, medtem ko so Harris, Will Barton in Paul Millsap bili zunaj zelo pogosto; vsi trije pa imajo trenutno velik vpliv.

Millsap je pomagal Denverju z njegovo 123-96 zmago proti Los Angeles Clippersi v nedeljo z 21 točkami, 16 skoki in dvema blokadama.

”Millsap je najbrž našel vodnjak mladosti ali nekaj podobnega,” je po tekmi dejal trener Nuggetsov, Michael Malone. ”Igra kot mladi Paul Millsap in skorajda leti po igrišču.”

Denver pa, kot celota prav tako leti. Nuggetsi so od konca decembra na 20-7 točkah, Denver pa ima še vedno dve tekmi, ki jih mora odigrati z Warriorsi – obe v Oaklandu.

Nuggetsi še niso zaskrbljeni zaradi Golden State-a. Če bodo poskrbeli za vse potrebno v torek zvečer, bodo lahko tudi imeli nadzor nad divizijo, z šestimi preostalimi tedni v redni sezoni.

”Prišli smo in naredili vse, kar smo si zadali,” je Millsap dejal v nedeljo. ”Nadaljevali bomo s tem tempom in skušali priigrati čim več zmag.”

Dodaj odgovor