Stavni nasveti analize tekem

Nuggetsi začnejo drugo polovico proti Mavericksom

Nuggetsi začnejo drugo polovico proti Mavericksom

Denver Nuggetsi so začeli sezono z velikim zagonom in z vizijo izzvati prvake Golden State Warriorsev za prvo mesto v zahodni konferenci.

Pomembna tekma se za presenetljivo stabilne Nuggetse (39-18) začne v petek zvečer v Dallasu, proti Dallas Mavericksom.

Po petkovi tekmi, se bodo Nuggetsi vrnili domov, kjer se bodo soočili z Los Angeles Clippersi, Oklahoma City Thunderji, Utah Jazz in New Orleans Pelicansi. Potem pa bodo na svoji poti tekmovali še proti San Antonio Spusrem, Los Angeles Lakersi in Warriorsi.

Denver, ki je v tej sezoni sicer neprekinjeno trpel zaradi poškodb, se bo podal v tekmovanja s polno močjo. Napadalec Paul Millsap in Gary Harris, ki je zamudil že zadnjih sedem tekem pred premorom in za katerega se je celo domnevalo, da nebo tekmoval do preostanka sezone bo v petek kljub vsemu tekmoval, kar je trener Michael Malone povedal novinarjem po prvi vaji All-Star v sredo.

Kakorkoli, Trey Lyles si je pri vaji poškodoval tetivo, zaradi česar je bil izločen iz tekme v četrtkovem soočenju z Mavericksi. Po napovedih naj bi manjkal dva tedna.

”Ko smo prišli iz odmora, smo bili v odlični formi celih 50 minut,” je Malone dejal v sredo. ”Kar je vsekakor bilo odlično, dokler je trajalo.”

Prvo izbrani novinec Michael Porter Ml. nadaljuje z svojim napredkom in je sodeloval že pri tekmi v četrtek, čeprav še ni v polnem zagonu in ostaja brez časovnice za svoj prvi nastop.

Mavsi bodo zagotovili trden preizkus za Denver v svoji prvi tekmi po več kot tednu dni. Dallas je to sezono postavil v roke novinca leta Luke Dončića, potem ko je odpeljal še štiri novince, da bi s tem pridobil Kristaps Porzingis  — ki še vedno skuša okrevati po operaciji kolena in si pridobiti prostor za naslednjo sezono.

Dončić, najmlajši igralec v zgodovini NBA, ki je zabeležil tri trojne dvojčke, igra z ekipo polno rezerv. Kljub temu pa so Mavericksi bili konkurenčni – še posebej doma, kjer imajo rezultat 20-9 in so še pred premorom premagali Trail Blazerse. Dončić, ki je prava senzacija ima trenutno svoje povprečje v točkah na tekmo 20,6, asistencah 5,6 in skokih z 7,2 točkami.

Tim Hardway Ml., ki je prav tako prišel iz New Yorka, je zagotovil dosledno moč za celotno ekipo ki pa je v povprečju dosegla le 102.6 točk na tekmo v petih tekmovanjih, odkar je začela tekmovati.

Ta dodatna obremenitev in povečana obrambna pozornost na Dončića ter še dodaten vpliv od njegove prve NBA sezone, bi lahko vplivala na njegovo igro. V zadnjih treh tekmah so Mavsi bili nadigrani za 50 točk z Dončićem v igri.

”Imam zaupanje v svoje soigralce,” je Dončić dejal na All-Star tekmi. ”Vse poteka odlično, vsekakor pa je vedno lahko je boljše.”

Dodaj odgovor